Новата генерација на крипто милионери

SHIB му овозможила да може да ја напушти својата работа како менаџер во градежно стовариште и да се пензионира.

Средствата му дале можност да ја напушти работата, која го плаќала 68.000 долари годишно, за да остане дома грижејќи се за својот син и да учествува во онлајн дискусии за проекти поврзани со мемекоинот.

Сопственик на Shiba Inu токени, кој инвестирал илјадници долари во мемекоинот во февруари, делумно заработил за да стане татко кој останува дома.

Според извештајот од четвртокот на Fortune, 35-годишен менаџер на складиште на супермаркет идентификуван само како Роберт инвестирал 8.000 долари во Shiba Inu (SHIB) кога цената била приближно 0,0000001 долари – давајќи му распределба од 800 милијарди токени. Во мај, кога цената на токенот значително се зголемила за да го достигне тогашниот рекорд на сите времиња од повеќе од 0,00035 долари, Роберт искеширал дел од својот имот за да депонира 500.000 долари на неговата банкарска сметка.

Сопственикот на SHIB сè уште има крипто во вредност од повеќе од 1 милион долари по порастот на цената на токенот во октомври. Средствата му дозволиле да ја напушти работата, која го плаќала 68.000 долари годишно, да остане дома грижејќи се за својот син и да учествува во онлајн дискусии за проекти поврзани со SHIB. Тој планира да ги чува неговите преостанати токени.

„Толку силно веруваме дека има повеќе да се постигне со Шиба“, рече Роберт. „Никогаш нема да го извадам целото портфолио“.

Поранешниот менаџер на складиште е дел од новата генерација на крипто корисници кои постигнуваат статус на милионер, па дури и милијардер, на ист начин како што многумина кои чуваа Bitcoin (BTC) го постигнаа по во периодот во 2017 година. Во моментот на објавување, цената на SHIB е 0,000058 УСД, има стекнато повеќе од 5,799,999,900% од октомври 2020 година.

Некои иматели на токени кои направија слични купувања како Роберт кога проектот беше наведен минатиот август, сега се милијардери и нови китови во крипто просторот. Меѓутоа, ако имателите треба да ликвидираат толку голем број токени во иднина, тоа потенцијално би можело да предизвика пад на цената на SHIB како што падна во Мај годинава.

Токенот SHIB моментално е рангиран како единаесетта најголема криптовалута според пазарната капитализација според CoinMarketCap, а Dogecoin (DOGE) седи на деветтото место. Во моментот на објавување, пазарната капа на SHIB е приближно 32,6 милијарди долари со повеќе од 549 трилиони токени во оптек.

Најнови

Слични објави

Остави коментар

Внесете го вашиот коментар
Внесете го вашето име

  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 66,527.00 3.81%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 3,485.29 2.32%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.04%
  • bnbBNB (BNB) $ 590.92 3.12%
  • solanaSolana (SOL) $ 168.61 3.69%
  • usd-coinUSDC (USDC) $ 0.999827 0.03%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 3,487.90 2.48%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.589141 7.13%
  • the-open-networkToncoin (TON) $ 7.32 0.19%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.126460 6.17%