Како да купам криптовалути од Македонија?

Како и за сите други работи, Македонија често знае да биде банирана или едноставно да не биде вклучена во листата на држави кои што сервисот ги подржува. Затоа мнозинство секогаш бараме алтернативни, не толку идеални решенија за како да се избегне тоа.

Сепак, кога станува збор за купување на криптовалути, иако на поголем дел од менувачниците не сме подржани, сепак постојат доста начини каде што всушност ја подржуваат Македонија.

Како да купам?

Ова се некои од сервисите кои што подржуваат купување на криптовалути со македонска дебитна/кредитна картичка:

Каде да ги чувам?

За чување на валутите е потребно т.н crypto wallet(крипто паричник).

MetaMask е доста практично решение бидејќи ги подржува сите валути вклучувајќи ги и сите алткоини. Работи на ERC20 Мрежата како и на BSC.

Друга алтернатива е Exodus , не ги подржува сите валути, но затоа интерфејсот е одличен за користење и има многу повеќе функционалнисти за разлика од другите крипто паричници.

Најнови

Слични објави

Остави коментар

Внесете го вашиот коментар
Внесете го вашето име

  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 63,747.00 3.78%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 3,502.20 2.86%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.04%
  • bnbBNB (BNB) $ 585.82 3.07%
  • solanaSolana (SOL) $ 132.04 5.38%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 3,503.56 2.81%
  • usd-coinUSDC (USDC) $ 0.999760 0.19%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.493458 1.66%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.124411 1.96%
  • the-open-networkToncoin (TON) $ 7.11 1.68%