NFT

NFT на изворниот код на World Wide Web продаден за 5,4 милиони долари

Според CNBC, оригиналниот изворен код за светската мрежа(www) бил продаден како незаменлив токен (NFT) - крипто средство кое припишува сопственост на дигитален имот, како...

Што е тоа NFT ?

Незаменливите токени (NFT-Non Fungible Token) експлодираа оваа година. Oвие дигитални средства се продаваат како егзотични холандски лалиња од 17 век - некои за милиони...

Најнови

  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 67,656.00 0.73%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 3,792.49 2.55%
  • tetherTether (USDT) $ 0.998666 0%
  • bnbBNB (BNB) $ 597.48 0.35%
  • solanaSolana (SOL) $ 168.28 2.04%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 3,791.98 2.51%
  • usd-coinUSDC (USDC) $ 0.998108 0.06%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.528834 0.37%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.165033 0.39%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.459565 0.38%