Консолидацијата на биткоинот е „нормална“ – аналитичарите поставија целна цена на BTC од 80.000 долари

Страничното ценовно дејство на BTC турна некои трговци во алткоини, но аналитичарите се уверени дека следниот пробив ќе ја зголеми цената на Биткоин над 80.000 долари.

„Биткоинот сè уште е на патот до 90.000 долари“

Додека на некои трговци можеби им е здодевно од страничното ценовно дејство на Биткоин, независниот пазарен аналитичар „Rekt Capital“ неодамна ја објави следнава табела нагласувајќи го фактот дека BTC го преврте големото ниво на отпор во поддршка.

“ИАКО БТК СЕ ДВИЖИ НАСТРАНА ВЕЌЕ СО НЕДЕЛИ… ПРОДОЛЖИ УСПЕШНО ПОВТОРНО ДА ТЕСТИРА ГОЛЕМА ОБЛАСТ НА ПРЕТХОДНИОТ ОТПОР (ЦРВЕНО) КАКО НОВА ПОДДРШКА (ЗЕЛЕНА).”

Што се однесува до следното за BTC доколку успее да ја одржи поддршката овде и да се движи повисоко, аналитичарот и соработник на Cointelegraph, Michaël Van De Poppe, ја објави следната табела во која е наведена една потенцијална патека по која цената би можела да следи додека се затвора во 2021 година.

Едноставна цел на 80.000 долари

Поедноставна проекција на цената беше обезбедена од корисникот на Твитер „GalaxyBTC“, кој очекува цел на пробивање од 80.000 долари.

Најнови

Слични објави

Остави коментар

Внесете го вашиот коментар
Внесете го вашето име

  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 66,527.00 3.81%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 3,485.29 2.32%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.04%
  • bnbBNB (BNB) $ 590.92 3.12%
  • solanaSolana (SOL) $ 168.61 3.69%
  • usd-coinUSDC (USDC) $ 0.999827 0.03%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 3,487.90 2.48%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.589141 7.13%
  • the-open-networkToncoin (TON) $ 7.32 0.19%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.126460 6.17%